Musiikkivideon tekijöille inhimillinen kädenojennus

Olen suomalainen -musiikkivideon tehnyt Kansalaiset feat Medborgare -ryhmä on valittu Inhimillisen kädenojennuksen saajaksi.

Suomen Punaisen Ristin hallituksen mielestä Olen suomalainen -musiikkivideo tuo uuden ja myönteisen lähestymistavan suomalaisuuteen. Suomi vuonna 2014 on moniarvoinen ja inhimillinen koti kaikille kansalaisilleen. Erittäin ammattitaitoisesti toteutettu musiikkivideo saa katsojan ja kuuntelijan pohtimaan paitsi moninaisuutta, mutta myös omaa suhdettaan suomalaisuuteen.

Musiikkivideon tuottajana on toiminut toimittaja Pekka Mykkänen. Kappaleen on uudelleen sovittanut muusikko Totte Rautiainen. Videon ovat talkootöinä tehneet ohjaaja Petri Krook ja kuvaajat Ossi Kajas ja Sami Kero. Ilmakuvauksista on vastannut Teppo Moisio ja Mika Ranta. Yhteensä musiikkivideon toteuttamiseen on osallistunut lähes 50 vapaaehtoista.

Suomalaiset esiintyjät kotoisin eri maista

Musiikkivideolla kappaleen esittää 12 ihmistä, joilla kaikilla on Suomen kansalaisuus, mutta joiden juuret ovat eri puolilla maailmaa.

Uuden sovituksen esittäjiin kuuluvat perulainen oopperalaulaja Milagros Samanamud, Intiasta Suomeen adoptoitu Sade Kiiskinen ja Tatarstanissa lukuisia listahittejä tehnyt järvenpääläinen Cemile Nisametdin. Muut laulajat ovat Hossni BoudaliNeva De VizcayaYonca Kurtoglu ErmutluHenry FrimanBurhan HamdonDavid Dunfei HeAbdirahim "Husu" HusseinJulieth Leinola ja Fatou-Maaria Niang.

Talvella julkistettu musiikkivideo on uusi sovitus Kari Tapion tunnetuksi tekemästä, italialaistaustaisesta iskelmästäAlkuperäinen kappale on Toto Cutugnon säveltämä ja Cristiano Minellonon sanoittama L'Italiano.

Tuotantoryhmä sai luvan uuden, ei-kaupallisen kappaleen toteutuksen tekemiseen Cutugnolta. Säveltäjä innostui hankkeesta niin, että projektin etenemistä on seurattu muun muassa Italian tiedotusvälineissä.

Tunnustuksella pitkä historia

Inhimillinen kädenojennus annetaan tunnustuksena Suomen Punaisen Ristin työtä tai humanitaarista ja inhimillistä aatemaailmaa tukeneelle henkilölle tai yhteisölle.

Tunnustusta on myönnetty vuodesta 1989 lähtien. Viime vuonna palkinnon sai toimittaja Rauli Virtanen ja kaksi vuotta sitten paperittomia ulkomaalaisia potilaita vastaanottava Global Clinic.

Tunnustuksen saajalle annetaan taiteilijaprofessori Laila Pullisen suunnittelema mitali, joka on teetetty Suomen Punaisen Ristin pääsihteerinä (1956–1985) toimineen Kai J. Warraksen kunniaksi.

Kuvia musiikkivideon teosta.