Valtakunnallinen rasisminvastainen viikko

Rasisminvastaisella viikolla edistetään yhdenvertaisuutta.

Valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään viikolla 12. YK:n rasisminvastainen päivä on samalla viikolla, 21.3. Tänä päivänä, vuonna 1960, poliisi avasi tulen ja tappoi 69 rauhanomaisen mielenosoituksen osanottajaa Sharpevillessa, Etelä-Afrikassa. Vuonna 1966 YK:n yleiskokous julisti päivän kansainväliseksi rotusyrjinnän vastaiseksi päiväksi, ja kehotti kansainvälistä yhteisöä lisäämään ponnistuksiaan kaiken rotusyrjinnän poistamiseksi. 
 
Rasisminvastaisen viikon tavoitteena on vaikuttaa ihmisten asenteisiin.
 

Tule mukaan

Rasisminvastainen viikko haastaa kaikki mukaan kampanjaan. Yksittäiset ihmiset, järjestöt, viranomaiset, koulut, oppilaitokset, yhteisöt ja urheiluseurat voivat kaikki osallistua omalla tavallaan.
 
Erilaisia tapoja osallistua rasisminvastaiseen viikkoon ovat esimerkiksi:
- aamunavaus koulussa
- seminaari tai luento
- konsertti
- elävä kirjasto
- pulkka- ja ulkoiluretki lapsille
- vanhusten kanssa muisteluhetkiä/lehden lukua
- nuorten kanssa teemallisia työpajoja ja elokuvailtoja
- rasisminvastainen teemaottelu urheiluseuroissa
- tai keksi oma tapasi osallistua!
 
Punainen Risti jakaa rasisminvastaisella viikolla Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille henkilöille, jotka toiminnallaan vähentävät ihmisten välisiä ennakkoluuloja sekä edistävät yhdenvertaisuutta.
 
 
 
 

 

Uusimmat uutiset

- Vastuullisena työnantajana Hesburgerilla on tärkeä rooli yhteiskunnassa. Ravintoloissamme työskentelee tuhansia henkilöitä ja monelle olemme ensimmäinen työpaikka. Annamme säännöllisesti työmahdollisuuksia myös niille, joille niitä on usein vähemmän tarjolla – esimerkiksi alaikäisille ja maahanmuuttajille. Olemme havainneet, että näillä tavoilla saamme motivoituneita ja sitoutuneita työntekijöitä, kertoo Hesburgerin henkilöstöpäällikkö Kirsi-Maria Nikander (kuvassa keskellä).

”On tärkeää, että meillä on tavallisia kansalaisia, jotka haluavat ja uskaltavat kohdata vaikeassa tilanteessa olevan ihmisen”, sanoo Soile Bar-Yosef, Sininauhasäätiön vapaaehtoistyön ja varainhankinnan päällikkö.

”Yksi tapa vähentää arkipäivän rasismia on mahdollistaa eritaustaisten ihmisten kanssakäyminen. Siksi haluamme nostaa esiin toimijoita, jotka huomioivat yhdenvertaisesti erilaiset ihmiset rekrytoinnissa, koulutuksessa, kulttuuritarjonnassa tai vapaaehtoistoiminnassa,”