Äiti pitää lämpimästi puettua vauvaa sylissä pakolaisleirillä.

Lahjoita vaatteita ja tavaraa

Kuva: Mirva Helenius / Suomen Punainen Risti

Toimitamme apua maailman kriisialueille ja kotimaahan vankan kokemuksen voimin ja luotettavasti.

Vaate- ja tavaralahjoituksilla tuotetaan varoja avustustyöhön, mutta niitä myös lähetetään suoraan haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten avuksi. Punaisen Ristin periaatteiden mukaan apua ja ammattihenkilökuntaa lähetetään vain pyydettäessä: maan paikallinen Punainen Risti siis pyytää apua silloin, kun sitä omassa maassa ei ole saatavilla.

Suomen Punaisen Ristin lähettämillä vaatteilla on hyvä maine: ne ovat hyvälaatuisia sekä hyvin lajiteltuja ja pakattuja, joten ne on helppo jakaa vaikeissakin olosuhteissa.

Lämpimät kiitokset kaikille lahjoittajille!

Näin lahjoitat vaatteita ja tavaraa

Kontti-kierrätystavaratalot eri puolilla Suomea ottavat vastaan hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita.

Konteissa lahjoitukset lajitellaan joko myyntiin tai kansainväliseen apuun avunsaajien tarpeiden mukaan.

Katso Kontin sivuilta:

  • verkkokauppa
  • myymälöiden sijainnit
  • ohjeet tavaralahjoituksiin
  • noutopalvelu
  • keräyslaatikot

Kontti-ketjun tulos käytetään Punaisen Ristin kansainväliseen ja kotimaiseen avustustyöhön. Kontin tuloksesta 2/3 ohjataan auttamistoimintaan Suomessa, ja 1/3 katastrofirahastoon, josta autetaan äkillisissä kriiseissä ja onnettomuuksissa Suomessa ja maailmalla.

Vaatteita kansainväliseen apuun

Suomen Punainen Risti toimittaa ehjiä ja puhtaita lahjoitusvaatteita myös suoraan kriisialueille ja kansallisille Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistyksille muun muassa Mongoliaan ja Tadžikistaniin. 

Punaisen Ristin logistiikkakeskus Tampereen Kalkussa huolehtii avun lähettämisestä eteenpäin kansainvälisiin avustuskohteisiin. 

Kontti-kierrätystavaratalot eri puolilla Suomea ottavat vastaan hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita.

Palvelujen ja materiaalien lahjoittaminen

Tällä lomakkeella voit tarjota Suomen Punaiselle Ristille tietoja tavaralahjoituksista ja palveluista sekä muista mahdollisista lahjoituksista.

Ilmoitusten perusteella valitsemme tuotteet ja palvelut, joille kullakin hetkellä on tarvetta. Otamme yhteyttä ja sovimme yhteistyön yksityiskohdista.

Vastaanotamme vain ehjiä, toimivia ja hyväkuntoisia tuotteita ja vaatteita.

Voitte myös lahjoittaa Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloihin, jossa ne myydään SPR:n katastrofirahaston ja kotimaantyön tukemiseksi. Konttien toiminnasta voi lukea lisää Kontin sivuilta.

Kiitämme lämpimästi halustanne auttaa!

Täytä lomake ja klikkaa Lähetä-painiketta.

Lahjoittajan yhteystiedot

Mitä tahdot lahjoittaa?

Lahjoitettavan materiaalin sijainti

Kiitos!

 

Auta lapsia ja kylmien alueiden asukkaita neulomalla ja ompelemalla: lastenvaatteita, sukkia ja lapasia tarvitaan aina! Jos tarvitset lastenvaatteisiin kaavoja, voit tilata niitä maksutta keskustoimistoltamme osoitteesta info@punainenristi.fi.

Neulo sukkia ja lapasia kylmiin maihin

Villasukille, lapasille ja muille villavaatteille on jatkuvasti suurta kysyntää. Villavaatteita on lähetetty mm. Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin. Toivomme, että kutojat tekisivät sukkia, pipoja ja lapasia sekä aikuisille että eri-ikäisille lapsille ja käyttäisivät perinteisiä sukkalankoja. 

Villasukille ja -vaatteille on jatkuvasti suurta kysyntää. Niitä on lähetetty mm. Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin.
Villasukille ja -vaatteille on jatkuvasti suurta kysyntää. Niitä on lähetetty mm. Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin. Kuva: Ari Räsänen / Suomen Punainen Risti

Sukat ja lapaset kannattaa kiinnittää pareittain yhteen, jotta lajittelijoiden ei tarvitse etsiä toisistaan eksyneitä pareja.

Tee Äiti Teresa -tilkkupeitto

Äiti Teresa -peittoja on tehty lapsille lämmikkeeksi jo 30 vuotta. Peittoja tehtiin alun perin Äiti Teresan lastenkotiin Intiaan. Otathan huomioon, että peitot lähtevät monenlaisille alueille, joten uskonnolliset symbolit (esim. ristit) eivät sovi peittoon.

  • Kudo villalangasta (mielellään vähintään 50 % villaa) samankokoisia lappuja, esim. 18 cm x 18 cm (apuna on hyvä olla pahvinen mallipala).
  • Yleisimmät peittojen koot: aikuisten peitto 7 x 9 = 63 palaa, lasten peitto 6 x 8 = 48 palaa. Peitot voivat olla myös muun kokoisia.
  • Yhdistä laput vuoroin vaaka- ja vuoroin pystysuunnassa. Peiton ulkoreunan voi huolitella virkkaamalla.

Minne valmiit vaatteet ja peitot voi lähettää?

Vaatteet ja peitot voi lähettää osoitteeseen:

SPR Kontti / Kansainvälinen vaateapu
Pakarituvantie 9
00410 HELSINKI
puh. 040 578 6972 (Kontin verkkokaupan asiakaspalvelu)

Valitse paketin toimitustavaksi joko

  • Matkahuollon: Toimitus ovelle 8–16, tai
  • Postin: Toimitus kotiovelle päivällä.

Emme pysty noutamaan tilauksia.

Muista laittaa puhelinnumero 040 578 6972 tietoihin, muuten paketti ei löydä perille. Lähettäjä maksaa rahdin.

Kysy lähiseutusi paikallisosastolta tai piiritoimistosta, onko heillä tulossa keräyksiä, kirppistapahtumia tai vaikkapa yhteiskuljetuksia Konttiin tai logistiikkakeskukseemme.

Kuva: Niklas Meltio / Suomen Punainen Risti
206 830
lahjoitettua vaatetta Suomen Punaiselta Ristiltä ulkomaanapuun 2023