Kaksi reppuselkäistä ihmistä selin kameraan ostarilla.

Tukea paperittomille

Jos elät Suomessa ilman oleskeluoikeutta ja tarvitset tukea ja neuvontaa, voit ottaa meihin yhteyttä.

Valtakunnallinen päivystyspuhelin arkisin klo 10–16: 040 621 0706.

Voit lähettää myös WhatsApp-viestin tai soittaa WhatsApp-puhelun. Tavallinen puhelu on normaalin matkapuhelinmaksun hintainen. Voit jättää soittopyynnön Whatsapp-viestillä tai sähköpostitse, niin soitamme sinulle takaisin.

Sähköposti: paperittomat(at)punainenristi.fi

Voit keskustella tilanteestasi kanssamme. Tuemme sinua ratkaisujen löytämisessä. Autamme julkisten tahojen ja kansalaistoiminnan järjestämien palveluiden löytämisessä ja niihin pääsemisessä.

Punainen Risti toimii yhteistyössä maahanmuuttajia tukevien järjestöjen ja muiden yhteisöjen kanssa.

Jos olet pääkaupunkiseudulla, voit vierailla Tukipiste Mosaiikissa, jossa järjestämme toimintaa. Teemme tiivistä yhteistyötä useiden organisaatioiden kanssa ja ohjaamme oikeudelliseen neuvontaan sekä hoitoon.

Kaikilla on oikeus perusturvaan

Suomen perustuslain 19 §:n mukaan ”jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon”.

Viranomaisten kuuluu järjestää paperittomille vähintään ruoka, majoitus ja välttämättömät sosiaali- ja terveyspalvelut. Julkisen vallan on lisäksi turvattava lasten perusoikeus käydä koulua sekä lapsille ja lapsiperheille soveltuva asuminen. Nämä oikeudet kuuluvat kaikille Suomessa oleskeleville riippumatta oikeudellisesta asemasta.

Punainen Risti tukee maahanmuuttaneita
Punainen Risti tukee maahanmuuttaneita