Veikkausliiga ja Punainen Risti käynnistävät 19.3. rasisminvastaisen viikon Seinäjoella!

Augustina Jämsä
Kuvaaja: Augustina Jämsä

Rasisminvastaisen viikon avaavat Seinäjoen Jalkapallokerho ja FC Lahti, jotka ottelevat Liigacupin mestaruudesta Seinäjoen Wallsport Areenalla lauantaina 19.3. kello 16 alkaen

Punainen Risti kampanjoi rasismia vastaan 21.-27.3. järjestämällä tapahtumia ja tempauksia eri puolilla Suomea. Viikolla kysytään: #milloinviimeksi otit kantaa sosiaalisessa mediassa rasismia vastaan? Teit rasisminvastaisen teon? Toit esiin tasavertaisuutta korostavaa näkökulmaa? Puutuit rasistiseen tilanteeseen?

Rasismi on ajattelutapa, joka lietsoo vihaa ja luo eriarvoisuutta. Lisäksi se kieltää jokaiselle yhtäläisesti kuuluvat ihmisoikeudet.

- Jos asioihin ei puutu, mikään ei muutu. Jokainen meistä on vastuussa Suomen asenneilmapiiristä. Upeaa, että Veikkausliiga ja seurat ovat lähteneet tekemään rasisminvastaista työtä. Pallo on hallussasi, mieti mitä sillä teet. Kaikella mitä sanomme tai teemme on merkitystä, linjaa Punaisen Ristin Ei rasismille! –hankkeen koordinaattori Janette Grönfors.

Punainen Risti ja Veikkausliiga tekevät ensimmäistä kertaa rasisminvastaista yhteistyötä. Kannustamme Veikkausliigan jalkapallojoukkueita ja pelaajia haastamaan toisiaan tekemään rasisminvastaisia tekoja.

Punainen Risti on aikaisemmin tehnyt yhteistyötä koripalloliigan joukkueiden ja pelaajien kanssa.

Avun tarinoita