Tilaa treenikehä!

Laura Honkimäki
Arez Mohammad (vas.) ja Onni Saarela Suomen Pakolaisavulla järjestetyssä Treenikehässä.
Kuvaaja: Laura Honkimäki

Tiedätkö ryhmän, joka haluaisi treenata rasismiin puuttumista ja testata käytännössä erilaisia toimintatapoja rasistisissa tilanteissa? Tilaa rasismiin puuttumisen Treenikehä-työpaja!

Rasismiin puuttumisen Treenikehä on iloinen ja energinen työpaja, joka hyödyntää toiminnallista Forum-teatterimenetelmää. Treenikehässä osallistujat oppivat tunnistamaan rasismia ja saavat tietoa ja kokemuksia siihen puuttumisesta. Painopisteenä ovat arkipäiväiset vuorovaikutustilanteet esimerkiksi julkisilla paikoilla, sosiaalisessa mediassa, koulussa, työpaikalla, harrastuksissa tai kaveriporukassa.

Voit tilata Treenikehän omaan yhteisöösi (työpaikka, oppilaitos, yhdistys, harrastusporukka jne.). Treenikehä kestää 2-3 tuntia ja mukaan mahtuu noin 10–20 osallistujaa. Suositusikä on noin 15-vuotiaasta ylöspäin, joten oppilaitoksista se soveltuu toisesta asteesta ylöspäin.

Treenikehä sopii erilaisille kohderyhmille, sillä siinä työstetään osallistujien omiin kokemuksiin pohjautuvia rasistisia tilanteita. Ryhmä keksii yhdessä erilaisia ratkaisuja, miten rasistisiin tilanteisiin voi puuttua. Forum-teatterimenetelmän mukaisesti alkulämmittelyjen jälkeen osallistujien omiin kokemuksiin pohjautuvat tilanteet esitetään ja niihin kokeillaan erilaisia ratkaisuehdotuksia käytännössä kokeilemalla.

Rasismiin puuttumisen treenikehä on tilaajalle maksuton, mutta toiveena on, että tilaaja maksaa treenikehän vetäjän / vetäjien matkakulut.

Katso ohjeet ja lisätietoja treenikehän tilaajalle tästä linkistä (PDF -tiedosto).

Huom! Tilavaatimukset: Tilaaja järjestää avaran ja isohkon tilan, johon tuolit voidaan järjestää puoliympyrään ja jossa ryhmä mahtuu vapaasti liikkumaan. Lisäksi tarvitaan pienempiä tiloja 3-6 henkilön pienryhmien työskentelyyn (esim. luokka, aula jne.).

Tilaa treenikehä tästä

 

Kiinnostuitko - olisiko sinusta vetäjäksi?

Suomen Punainen Risti etsii innokkaita vapaaehtoisia ja työntekijöitä Ei rasismille! -hankkeen kumppanijärjestöistä kouluttautumaan Rasismiin puuttumisen treenikehän vetäjiksi. Haussa on henkilöitä, joilla on kokemusta ryhmien ohjaamisesta ja jotka ovat valmiita vetämään treenikehätyöpajoja eri puolilla Suomea Ei rasismille! -hankkeen tukemana.

Treenikehän vetäjäkoulutuksessa saat käyttöösi teatterin ja kouluttamisen ammattilaisten suunnitteleman, testatun työpajakonseptin.

Katso lisätietoja vetäjäkoulutuksesta.

Rasismia vastaan teatterin keinoin

Rasismiin puuttumisen treenikehä on kehitetty Ei rasismille! –hankkeessa yhteistyössä Suomen Pakolaisavun kanssa. Treenikehän vetäjät ovat Ei rasismille! –hankkeen kumppanijärjestöjen vapaaehtoisia ja työntekijöitä.

Avun tarinoita