Syyskuun kumppani: Rauhankasvatusinstituutti pureutuu ennakkoluuloihin ja syrjintään

RAUHANKASVATUSINSTITUUTTI ry (RKI) on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka päätehtävänä on edistää lasten ja nuorten kasvamista globaalin vastuunsa tunteviksi, yhdenvertaisuutta ja väkivallattomuutta edistäviksi maailmankansalaisiksi. Tätä päämäärää edistääkseen RKI työskentelee yhteistyössä kasvattajien, kansalaisten ja järjestöjen kanssa. RKI tarjoaa koulutuksia ja seminaareja opettajille, kasvattajille ja kouluille, materiaaleja ja kouluvierailuja opettajien rauhan- ja globaalikasvatustyön tueksi sekä esityksiä, taidekasvatusta ja kiertonäyttelyitä rauhan- ja globaalikasvatuksen teemoilla.

RKI:n Maailmankoulu-hanke on opettajille suunnattu globaalikasvatuksen tukipalvelu, joka tarjoaa materiaaleja ja koulutusta. Maailmankoulu –toimintaa on Helsingissä, Turussa, Porissa, Kokkolassa, Oulussa ja Tampereella. Maailmankoulu -kunnissa kiertävät yläkouluihin ja lukioihin suunnatut globaalikasvatusmatkalaukut, jotka tuntisuunnitelmineen ja materiaaleineen toimivat tukena ja vinkkinä koulun globaalikasvatustyössä.

Yläkouluille ja toiselle asteelle soveltuvaa Rasismin vastaista materiaalia on mahdollista tilata RKI:sta. Kaksiosainen materiaali käsittelee rasismia, antisemitismiä ja ennakkoluuloja historiallisina ja ajankohtaisina ilmiöinä. Materiaalin, teksteine ja tehtävineen, tavoitteena on purkaa ennakkoluuloja ja vähentää syrjintää. Syksyllä materiaalista ilmestyy toinen painos, jota voi tilata RKI:sta. Materiaali on myös ladattavissa osoitteesta http://www.rauhankasvatus.fi/wordpress/wp-content/uploads/2013/04/vihko-vuosisatojen-vaino-netti.pdf ja

http://www.rauhankasvatus.fi/wordpress/wp-content/uploads/2013/04/vihko-ennakkoluuloja-small.pdf

Humanistisen ammattikorkeakoulun Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön opiskelijoiden keväällä 2014 vetämät Rasismin vastaiset työpajat toimivat esimerkkinä RKI:ssa tehtävästä vapaaehtoistyöstä. Lue blogista opiskelijoiden kokemuksia.

Vapaaehtoiseksi RKI:n toimintaan voi ilmoittautua osoitteessa info@rauhankasvatus.fi

Jäseneksi voi liittyä henkilöjäsen tai järjestö. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua rauhan- ja globaalikasvatuksen kehittämiseen Suomessa. Jäsenyys maksaa 20 €/vuosi.

Kuukauden kumppani -juttusarja esittelee kuukausittain yhden Ei rasismille! -hankkeen kumppanin ja kertoo järjestön tekemästä rasisminvastastaisesta työstä.

Avun tarinoita