Rasisminvastainen viikko 2015

Asennematka 2015

Punaisen Ristin valtakunnallinen rasisminvastaisen viikon Asennematka 2015 järjesti huippukonsertteja seitsemässä kaupungissa. Keikkamatkaa taitettiin kiertuerekalla Rovaniemeltä Helsinkiin. Asennematkan tarkoituksena on rohkaista ihmisiä puuttumaan asenteisiin ja arjen rasismiin. Arkiset pienet teot, oma asenne ja käytös ratkaisevat. Kampanjan suojelija oli pääministeri Alexander Stubb.

Asennematka lähti liikenteeseen Rovaniemeltä. Rovaniemen konsertissa esiintyi Kasmir, joka saattoi kiertuerekan matkalle. Kemissä lauteille nousivat Stig ja Musta Barbaari. Vaasassa lavalle astui Fredrik Furu & Houseband ja Siru Airistola. Iisalmessa ja Joensuussa nähtiin Markojuhani Rautavaara. Kouvolassa koettiin Suomirockin nouseva nimi Pimeys. Kiertuerekka saapui Helsinkiin YK:n rasisminvastaisena päivänä. Helsingin juhlakonsertissa Savoy-teatterin lavan valloittavat Prinssi Jusuf ja Kuningasidea. Keikkalavoilla kuultiin ja nähtiin myös muita huikeita esiintyjiä eri puolilla Suomea.

Tapahtumakalenteri ja huippuesiintyjät tässä. Jokaisella paikkakunnalla ja matkan varrella järjesttiin erilaisia tempauksia ja tapahtumia. Seuraa meitä myös nettisivuillamme eirasismille.fi ja somessa Facebook, Twitter, G+ ja Instagram.

Punaisen Ristin valtakunnallinen rasisminvastaisen viikon Asennematka järjesti huippukonsertteja seitsemässä kaupungissa. Keikkamatkaa taitettiin kiertuerekalla Rovaniemeltä Helsinkiin. Asennematkan tarkoituksena oli rohkaista ihmisiä puuttumaan asenteisiin ja arjen rasismiin.  Arkiset pienet teot, oma asenne ja käytös ratkaisevat. Kampanjan suojelija oli pääministeri Alexander Stubb.

Näistä keskusteltiin - mitä me opimme?

kampanjan aikana kilometrejä kertyi matkamittariin reilusti yli 2500 km. Kukaan ei palannut reissusta tyhjin käsin kotiin. Vaihdoimme ajatuksia tuhansien ihmisten kanssa turuilla, toreilla, huoltoasemilla, somessa, mediassa ja ihmisten tavallisessa arjessa. Asennematka herätti kiivaita tunteita sekä puolesta että vastaan. Työmme on siis onnistunut ja saanut aikaan pöhinää. Matkan arvokkain anti oli pohdinta ihmisyydestä ja siitä puhuttiin runsaasti kaikilla mahdollisilla foorumeilla.