Rasisminvastainen viikko

Rasisminvastaisen viikon kampanja 

Punainen Risti koordinoi vuosittain valtakunnallista rasisminvastaista kampanjaa Suomessa.

MILLOIN?  vko 11 tai 12, se viikko, jolla vietetään YK:n rotusyrjinnän vastaista päivää

MISSÄ? Koko Suomi

MITEN?

Haastamalla yksittäisiä ihmisiä, järjestöjä, viranomaisia, kouluja, oppilaitoksia, erilaisia yhteisöjä, seurakuntia ja urheiluseuroja mukaan yhteiseen rasisminvastaisen viikon kampanjaan kertomaan miksi ja miten he vastustavat rasismia.

Kaikki voivat jakaa rasisminvastaisen viestinsä ja kuvia yhteisistä teemaan liittyvistä tapahtumistaan sosiaalisen median alustoilla käyttämällä tunnistetta #rasisminvastainenviikko #veckanmotrasism.

MIKSI? 

Rasistinen ajattelu on ristiriidassa Punaisen Ristin periaatteiden, inhimillisyyden ja tasapuolisuuden kanssa.

Inhimillisyys: Inhimillisen kärsimyksen estäminen ja lievittäminen kaikin tavoin on Punaisen Ristin tärkein tehtävä ja toiminnan päämäärä. Sen tavoitteena on suojella elämää, terveyttä ja ihmisarvoa. Se edistää ihmisten välistä ymmärrystä, ystävyyttä, yhteistyötä ja pysyvää rauhaa.

Tasapuolisuus: Punainen Risti pyrkii lievittämään ihmisten kärsimyksiä pelkästään avun tarpeen, ei kansallisuuden, uskonnon, rodun, poliittisten mielipiteiden tai yhteiskunnallisen aseman perusteella. Se antaa etusijan niille, jotka ovat suurimmassa hädässä.

Syrjinnän ehkäiseminen ja ihmisarvon suojeleminen on osa järjestön perustoimintaa.

Kampanjamateriaalit: Oppilaitokset, yhteisöt, urheiluseurat ja yhdistykset voivat tilata maksutonta kampanjamateriaalia Punaisen Ristin verkkokaupasta.

Punaisen Ristin tuottama toiminnallinen materiaali on ladattavissa sähköisenä eirasismille.fi-sivustolta viikosta 5 eteenpäin.

Digitaalinen materiaali sosiaaliseen mediaan ladattavissa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana

Paikalliset Punaisen Ristin yhteystiedot: Punaiset Ristin piirit ja osastot

Rasisminvastaista työtä tukee mm. Työ- ja elinkeinoministeriö ja Veikkaus Oy.

Avun tarinoita