Rasisminvastainen viikko

Mitä?

Vuoden 2019 rasisminvastaisen viikon kampanja kohdistuu yksilöiden lisäksi erityisesti yhteisöihin, kasvattajiin, työpaikkoihin, kuntiin ja päättäjiin. Syrjimättömät valinnat ja toimenpiteet parantavat kaikkien elämän laatua.  

Tuukka Kivirannan tekemä kampanjavideo Antti Kleemolan lauluun voit kuunnella ja katsoa tästä: 'Kaikki kaikkien puolella'. Rasisminvastaisella viikolla (vko 12) kampanjavideo pyörii myös Ylen TV - kanavilla lyhyempänä spottina.

Miksi?

Haluamme vaikuttaa siihen, että kaikilla on tasa-arvoiset mahdollisuudet olla osana suomalaista yhteiskuntaa niin yksilönä kuin erilaisten yhteisöjen (esim. järjestöt, yhdistykset, urheiluseurat, hengelliset yhteisöt, oppilaitokset, työpaikat) jäsenenä ja toimijana. Yhdenvertaisuus tarkoittaa sitä, että kohtelemme kaikkia samanarvoisesti!

Milloin?

Valtakunnallinen rasisminvastainen kampanja toteutetaan vuosittain sillä viikolla, jolloin vietetään YK:n rasisminvastaista päivää 21.3. Vuonna 2019 kampanjaviikko on 18.–24.3.2019, vko 12

18.3.-2.5.2019 Ammattikorkeakoulut ja yliopistot sosiaalisessa mediassa. Kampanjamateriaali: haalarimerkit, tarrat,  julisteet sekä kattoon ripustettava Ei rasismille mobile tilataan Punaisen Ristin piiritoimistoista

Mitä:

1) Oppilaitokset laittavat mobilen roikkumaan sisääntuloaulansa katosta, opiskelijat kuvaavat itsensä/ ryhmänsä mobilen kanssa ja jakavat kuvat sosiaalisessa mediassa kampanjan hashtageilla haastaen muita mukaan

2) Ompelevat haalarimerkit ja kuvaavat itsensä sosiaaliseen mediaan ja haastavat samalla muita oppilaitoksia/kavereitaan mukaan.

3) Opiskelijat kuvaavat itsensä/ryhmänsä Ei rasismille! – julisteen/mobilen kanssa ja haastavat samalla muita oppilaitoksia/kavereitaan mukaan.

Miten?

Vaikuttamalla! Näyttämällä mallia muille, kuinka toimitaan syrjimättömästi.

Haastamalla yksittäisiä ihmisiä, järjestöjä, viranomaisia, kouluja, oppilaitoksia, erilaisia yhteisöjä ja urheiluseuroja mukaan kaikkien yhteiseen rasisminvastaiseen kampanjaan sosiaalisessa mediassa.  Tai tekemällä yhdessä alueellisia tapahtumia paikallisten verkostojen kanssa. 

Kampanjatoimintojen tueksi voi tilata ja ladata kaikille ilmaista materiaalia Punaisen Ristin verkkokaupasta sekä nettisivuilta eirasismille.fi. Lisätietoa ja ideoita saa lähemmin myös RedNetin Rasisminvastainen viikko- ryhmästä.

Täältä löydät materiaaleja, vinkkejä ja linkkejä oman tapahtumasi luomiseen.

Täältä kampanjalogot, eirasismille-logot eri tarkoituksiin sosiaalisessa mediassa/printissä/www-sivuillla/digitaalisesti käytettäväksi.

Rasisminvastaista työtä tukee mm. työ- ja elinkeinoministeriö ja Veikkaus Oy.

Avun tarinoita