Rasismia vastaan teatterin keinoin

Laura Honkimäki
Laura Honkimäki
Laura Honkimäki
Laura Honkimäki
Laura Honkimäki

Rasismiin puuttumisen Treenikehä hyödyntää toiminnallista forum-teatterimenetelmää. Treenikehässä osallistujat oppivat tunnistamaan rasismia sekä saavat tietoa ja kokemuksia siihen puuttumisesta. Painopisteenä ovat arkipäiväiset vuorovaikutustilanteet esimerkiksi julkisilla paikoilla

Rasismiin puuttumisen Treenikehän työpajoihin on tähän mennessä osallistunut tuhansia henkilöitä ympäri Suomea. Vetäjiä on tällä hetkellä useita kymmeniä ympäri Suomea. Treenikehää on tilattu ahkerasti työyhteisöihin, kouluihin ja oppilaitoksiin, harrastusryhmiin.

Treenikehään osallistuneiden palaute on ollut positiivista. Jokainen harjoitustilaisuus on erilainen ja osallistujiensa näköinen. Ihmiset ovat erityisesti pitäneet toiminnallisuudesta ja vuorovaikutuksesta. Teatterin keinoin syntyy oivalluksia siitä, mitä rasismi voi olla ja miten siihen voi puuttua.

Haluaisitko tilata yhteisöösi rasismiin puuttumisen Treenikehän?

Voit tilata rasismiin puuttumisen Treenikehän omaan yhteisöösi (työpaikka, oppilaitos, yhdistys, harrastusporukka jne.). Treenikehä kestää 2-3 tuntia ja mukaan mahtuu noin 10–20 osallistujaa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä alueesi Punaisen Ristin piiritoimistoon.