Marraskuun kuukausikirje

Tässä uutiskirjeessä kerromme, missä hanke on ollut mukana kuluneen syksyn aikana. Lisäksi kutsumme teidät, hyvät uutiskirjeen lukijat mukaan erilaisiin tilaisuuksiimme ja työryhmiin. Lopuksi esittelemme ajankohtaisia asioita, erityisesti uuden kuukauden kumppanijärjestön.

Terveisin, Ei rasismille! -hankkeen työntekijät: Janette, Maria, Fede ja Petri

 

Rasismi ja media -tilaisuuden terveiset

Ei rasismille! -hanke järjesti 27.10.2014 keskustelutilaisuuden rasismista mediassa. Tapahtuman tarkoituksena oli tuoda esille, kuinka rasismia kokeneet ja etnisiin vähemmistöihin kuuluvat kokevat näkyvänsä mediassa. Paikalla oli 35 osallistujaa ja keskustelu oli aktiivista. Lue lisää tilaisuudesta: http://www.punainenristi.fi/uutiset/20141028/rasismi-ja-uutisoinnin-sudenkuopat

*****

Hanke on mukana vetämässä työpajaa Maailma koulussa -seminaareissa

Maailma koulussa - globaalikasvatuksen mahdollisuudet -seminaareissa tutustutaan globaalikasvatuksen mahdollisuuksiin ja merkitykseen kouluopetuksessa, opetussuunnitelmissa ja kasvatustyössä. Mukaan kutsutaan opettajia, tulevia opettajia sekä kasvatustieteitä opiskelevia. Tänä vuonna syvennytään pohtimaan kriittisesti normeja. Seminaarissa järjestetään työpajoja ja Ei rasismille! -hanke osallistuu Ei vihapuheelle -työpajan vetämiseen. Työpajassa käsitellään mm. vihapuheenvastaista työotetta ja siellä annetaan käytännönläheisiä toimintamalleja kasvatusalalle vihapuheen tunnistamiseen, puuttumiseen ja erilaisuuden käsittelyyn. Seuraavat Maailma koulussa -seminaarit järjestetään 12.11.2014 Joensuussa sekä 24.11.2014 Helsingissä. Lisätietoa: http://www.globaalikasvatus.fi/verkosto/maailma-koulussa-seminaarit

*****

Työpajoja rasismista Eri lailla yhdessä -seminaarissa

Ei rasismille! -hanke on laajasti edustettuna Metropolia Ammattikorkeakoulun Kamu-hankkeen Eri lailla yhdessä -päätösseminaarissa 28.11.2014. Olemme mukana sekä SPR:n että Liikkukaan voimin VeTo-verkoston järjestämällä verkostotorilla sekä pidämme rasismin kohtaamisen liittyviä työpajoja. Lisätiedot seminaarista: http://kamu.metropolia.fi/uutta/

*****

Patikkaretki Vieraasta Veljeksi   

Vieraasta Veljeksi -toiminnan ja Ei rasismille! -hankkeen Miesten Patikkasakin retki järjestetään lauantaina 29.11.2014 Nuuksiossa klo 10–14. Kuljetuksista sovitaan tarkemmin ilmoittautuneiden kesken. Osallistuminen kuljetuksineen on maksuton. Järjestäjät tarjoavat välipalaa, mutta omiakin eväitä saa tuoda. Ilmoittautumiset Miessakit ry:lle osoitteella ilkka.tuomi@miessakit.fimaanantaihin 24.11.2014 mennessä.

*****

Tulisitko mukaan suunnittelemaan vapaaehtoisten tukemista?

Vapaaehtoisten tukemista kehittävä työryhmä on saanut ensimmäisen tuotoksensa lähes valmiiksi, joten on aika käynnistää uusi prosessi ja miettiä, miten voimme tukea vapaaehtoisia parhaiten. Nyt on siis oiva tilaisuus liittyä mukaan työryhmään! Vapaaehtoisten tukemisessa huomioimme erityisesti rasisminvastaisessa toiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset, jotka kentällä törmäävät ongelmiin, sekä vapaaehtoiset, jotka muuten kohtaavat rasismiin liittyviä ongelmia.

Käymme läpi teemaan liittyviä tarpeita ja sovimme toimenpiteistä, niiden aikataulusta jne. seuraavassa kokouksessa keskiviikkona 10.12.2014 klo 9:30–11:30, paikkana SPR Keskustoimisto, Tehtaankatu 1. Mukaan ovat tervetulleita sekä järjestöjen työntekijät että vapaaehtoiset. Hanke voi tukea osallistujien matkakuluja.

Lisätietoja sekä ilmoittautumiset (ja erityisruokavaliot kahvitarjoilua varten) perjantaihin 5.12.2014 mennessä: Ei rasismille! -hankkeen vapaaehtoistoiminnan suunnittelija Maria Pikkarainen (maria.pikkarainen@punainenristi.fi, puh. 020 701 2159).

*****

Järjestettäisiinkö iso, vapaaehtoisten yhteinen näkyvyystapahtuma rasismia vastaan?

Ei rasismille! -hankkeen kumppanifoorumissa nousi esiin ajatus eri järjestöjen vapaaehtoisten yhteisestä rasisminvastaisesta näkyvyystapahtumasta. Liittyisitkö suunnittelutyöryhmään miettimään, millainen tapahtuma voisi olla kyseessä? Kokoonnumme ensimmäisen kerran tiistaina 25.11.2014 klo 14:30–16:30, paikkana SPR Keskustoimisto, Tehtaankatu 1, Helsinki, 4.krs kokoustila. Mukaan toivomme vapaaehtoistoiminnasta vastaavia työntekijöitä sekä aktiivisia vapaaehtoisia eri järjestöistä. Hanke voi tukea osallistujien matkakuluja.

Lisätietoja sekä ilmoittautumiset (ja erityisruokavaliot kahvitarjoilua varten) ke 19.11.2014 mennessä: Ei rasismille! -hankkeen vapaaehtoistoiminnan suunnittelija Maria Pikkarainen (maria.pikkarainen@punainenristi.fi, puh. 020 701 2159).

*****

Rasismin kohtaamisen pyöreä pöytä Jyväskylässä

Liikkukaa ry järjestää yhdessä Keski-Suomen Afrikkayhdistys ry:n kanssa pyöreän pöydän keskustelun rasismin ilmenemismuodoista Monikulttuurikeskus Gloriassa maanantaina 24.11.2014 klo 15:00–17:30.

*****

Kuukauden kumppani

Hankkeemme nettisivuille www.eirasismille.fikootaan juttusarjaa otsikolla ”kuukauden kumppani”, jossa hankkeen kumppanijärjestöt ja niissä toimivat työntekijät ja vapaaehtoiset esittäytyvät. Tutustu marraskuun kumppaniin Allianssiin ja Allianssissa toimivaan vapaaehtoiseen, tällä kertaa Facebookissa!

*****

Tykkää meistä myös Facebookissa: facebook.com/eirasismille

*****

Jos haluat tilata uutiskirjeen tai poistaa itsesi vastaanottajien postituslistalta, ota yhteys hankeen suunnittelijaan Federico Ferraraan: federico.ferrara@punainenristi.fi.

Avun tarinoita