Helsingissä järjestetään asukasvaikuttamisen tapahtuma: Vaikuttamiskahvila – unohdetaanko turvapaikanhakijoiden ihmisoikeudet?

Kertaluontoisessa kahvilatapahtumassa päästään tenttaamaan asiantuntijoita, kahvitellaan ja etsitään pienryhmissä keskustellen osallistujien näkemyksiä siihen mitä perustarpeita meidän on taattava turvapaikanhakijoille inhimillisen arjen toteutumiseksi? Ja miten niiden toteutumista voidaan parhaiten edistää pääkaupunkiseudulla?

Keskustelujen pohjalta syntyy osallistujien kannanotto, johon pyydetään vastineita päättäjiltä.

Vaikuttamiskahvilan tavoitteena on tuoda esiin asukkaiden ääni ja vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Tapahtumaan osallistuu päätöksentekijöitä ja viranomaisia, muun muassa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Ozan Yanar. Tunnelmiin osallistujat vie Maailmanlopun kahvilan runomusiikkiperformanssi.

Aika: Tiistaina 17.5. klo 16.00–20.00.

Paikka: Koneen Säätiö, Tehtaankatu 21 b 49

Vaikuttamiskahvilat on suunnattu kaikille yli 18-vuotiaille. Ennakkotietoa ei tarvita. Mukaan toivotaan erilaisia mielipiteitä ja eri-ikäisiä ja eritaustaisia asukkaita. Keskusteluun voi osallistua myös englannin kielellä. Vaikuttamiskahvilaan mahtuu 30 osallistujaa, jotka arvotaan ilmoittautuneiden joukosta siten, että osallistujajoukko edustaa erilaisia pääkaupunkiseudun asukkaita.

Ilmoittautumiset 11.5. klo 16 mennessä osoitteessa
https://www.webropolsurveys.com/S/D294129C5DF10A6E.par

Jos olette itse estynyt osallistumasta, olisi hienoa jos voisitte auttaa meitä levittämään tietoa tapahtumasta eri-ikäisille ja eritaustaisille pääkaupunkiseudun asukkaille. Tapahtuma on myös myös Facebookissa https://www.facebook.com/events/1001516716593511/

Vaikuttamiskahvilan järjestää uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Deliberatiivisen demokratian instituutti ja Koneen Säätiö yhteistyössä Ison Numeron Piilosta näkyväksi –hankkeen kanssa.  Lisätietoja osoitteesta www.deliberaatio.org – vaikuttamiskahvilat.

Avun tarinoita