Rasisminvastainen viikko

Punainen Risti haastaa kaikki toimimaan rasismia vastaan.

Valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään joka vuosi viikolla 11 tai 12. YK:n rasisminvastainen päivä on samalla viikolla, 21. maaliskuuta.
 
Vuonna 1960, poliisi avasi tulen 21. maaliskuuta ja tappoi 69 rauhanomaisen mielenosoituksen osanottajaa Sharpevillessa, Etelä-Afrikassa. Vuonna 1966 YK:n yleiskokous julisti päivän kansainväliseksi rotusyrjinnän vastaiseksi päiväksi, ja kehotti kansainvälistä yhteisöä lisäämään ponnistuksiaan kaiken rotusyrjinnän poistamiseksi. 
 
Punainen Risti haastaa kohtelemaan jokaista ihmistä yksilönä. Ei sen mukaan miltä ihminen näyttää, mikä on hänen etninen taustansa tai ihonvärinsä.
 
Jaamme rasisminvastaisella viikolla Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia yhteisöille, yrityksille ja yksittäisille henkilöille, jotka toiminnallaan vähentävät ihmisten välisiä ennakkoluuloja sekä edistävät yhdenvertaisuutta.
 

Tule mukaan

Toimitaan yhdessä rasismia vastaan! Yksittäiset ihmiset, järjestöt, viranomaiset, koulut, oppilaitokset, yhteisöt ja urheiluseurat voivat kaikki osallistua omalla tavallaan. Tutustu erilaisiin osallistumisvinkkeihin täällä.
 
Osallistu rasisminvastaiseen viikkoon sosiaalisessa mediassa jakamalla kampanjasisältöjä. Käytä aihetunnistetta #rasisminvastainenviikko.
 
Lue lisää aiheesta Punaisen Ristin verkkosivuilta.
 
Rasisminvastaista työtä tukee Työ- ja elinkeinoministeriö.