Uutiset

Itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Nyt on hyvä tilaisuus vahvistaa kuvaa Suomesta yhdenvertaisena maana ja suomalaisista avoimina sekä ystävällisinä ihmisinä! Siksi tämän vuoden rasisminvastaisen viikon teemana oli #minäpäätän - ”Minä päätän vaikuttaa rasismiin ja työskennellä paremman yhteiskunnan puolesta.”

Mikaela Remes

Seitsemän mielenosoitusta, tappouhkauksia ja perätöntä nettikirjoittelua. Mukavana ideana alkanut turvapaikanhakijoiden karatetoiminta pakotti helsinkiläisen Tapanilan Erän aktiivit miettimään, miten pitkälle he uskaltavat puolustaa omia arvojaan. Itsepintaisuus ja yhteisön tuki toivat kuitenkin lähimmäisenrakkaudelle voiton.

Keskusteluilta lupaa sekä Holapalta että Talvelta uusia yllättäviä paljastuksia sekä jännittävää että rehellistä keskustelua Suomen nykyisistä ongelmista liittyen rasismiin, pakolaisiin, monikulttuurisuuteen, työsyrjintään ja puutteelliseen koulutukseen. Kohtaaminen on Talven ja Holapan ensimmäinen.

Jarkko Mikkonen

#minäpäätän #jagbestämmer #idecide kampanjassa tuodaan esille jokaisen mahdollisuutta luoda yhdenvertaista, turvallista ja kaikille avointa yhteiskuntaa. Viikko polkaistaan käyntiin näyttävästi maanantaina 20.3. klo 15.30 Narinkkatorilla Helsingissä – tervetuloa mukaan! Kampanjan suojelija on Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Vantaa Ducks

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelaava Vantaa Ducks on päättänyt seuraavasti: ”Vantaa Ducksissa lentopallo on avoin kaikille. Me päätämme yhdessä torjua rasismin. Haastamme kaikki lentopalloilun Mestaruusliigan seurat Ei rasismia kampanjaan”.

Voisin kirjoittaa vaikka siitä mitä Helsingin pitäisi tehdä, mitä palveluita varmistaa asukkailleen, satojen miljoonien eurojen ylijäämällään, mutta koska se koskee vain pääkaupunkilaisia, jätän asian pohtimisen heille. Ja siirryn sen sijaan asioihin, jotka koskevat koko Suomen kansaa, Hangosta Nuorgamiin. Otan muutamia kaikille meille tuttuja esimerkkejä suomalaisten elämästä.

Yle

– Mediassa ja somessa vihailmaisuja on ollut liikkeellä paljon ja ehkä yhteiskunta ei ole puuttunut tähän tarpeeksi vakavasti. Kun ilmapiiri on tällainen, on se riski, että puheista on helpompi siirtyä tekoihin, tuumaa poliisihallituksen poliisitarkastaja Måns Enqvist.

Puhe on parasta livenä. Enemmän tätä?

Kaksikielisen seminaarin tavoitteena on tutkiskella sekä kolmannen sektorin että viranomaisten näkökulmia turvapaikanhakijan kuntavastaanottoon ja alkuvaiheen kotoutumiseen. Miten turvapaikanhakijan polku kotikuntaan rakentuu? Mitä esteitä polulla on, millaisia hyviä käytäntöjä on kehitetty esteiden madaltamiseksi, miten sujuvaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä vahvistetaan? Tule jakamaan ajatuksia, kokemuksia ja visioita!

Yara Nardi

Teemasta alustaa Pakolaisneuvonnan lakimies Heli Aali ja Paperittomat-hankkeen koordinaattori Meri Korniloff.

Filippo Zambon

My name is Filippo Zambon, I am an Italian artist photographer living in Helsinki where I graduated from the University of Arts in 2014. In my work I often focus on social and political issues, trying to bring attention to topics that are usually uncovered by the mainstream media.

Augustina Jämsä

Kesä vaihtui syksyksi. Olen taas työpöytäni ääressä, kesäloman jälkeen. Keskustelu jatkuu kiivaana niin rasismin puolesta kuin vastaan. Luit oikein, Suomessakin keskustellaan niin kutsutusta oikeutetusta rasismista. Kaikilla on oikeus olla jotakin mieltä, mutta vastuuta vielä etsitään omista sanomisista.

Pixabay

Törmäsin artikkeliin, jossa todettiin ”rasismin tarkoittavan vähemmistöasemaa”. Tutkin kirjallisuutta, jotta ymmärtäisin paremmin mistä rasismissa on kysymys ja törmäsin toiseen tekstiin, jonka kirjoittaja ei hahmottanut, mitä rasismi oikeastaan on. Hän pohti, onko rasismi sopiva termi, vai pitäisikö puhua ”epäreiluismista”. Omien kokemusteni pohjalta olen pohtinut, mitä nämä kirjoittajat oikein tarkoittavat.

Augustina Jämsä

I found an article stating that ``Racism is the minority status´´. In my research I came across another author who could not comprehend what racism is. He was not sure whether to call it ``Racism´´ or `` Unfair-ism´´. Based on my own experiences, I have been trying to figure out the statements.

Augustina Jämsä

Miten maahanmuutosta käytävä keskustelu on vaikuttanut asenteisiin ja turvallisuuden tunteeseen? Miten keskustelukulttuurista saataisiin reilumpaa – keskustelijoiden vastakkainasettelun sijaan tasokasta ja ratkaisuihin keskittymistä?

Sivut